Jazz 8-12 jaar

Groepsles

Groep 5-6 en Groep 7-8

Jazzdans is een energieke dansvorm. Je danst op allerlei soorten muziek, zoals hiphop, afro, jazz en pop. 

 

Jazz, you can dance! 

 

Jazzballet is ontstaan vanuit klassiek ballet, maar jazzballet is veel vrijer. Tijdens deze energieke dansvorm dans je in plaats van op klassieke muziek op allerlei soorten muziek: hiphop, afro, jazz en pop. Tijdens deze lessen werk je aan je coördinatie, mooie lijnen en je uithoudingsvermogen. 

De jazzballetgroepen houden regelmatig spontane optredens in de hal van SCHUNCK Glaspaleis of op andere plekken in Heerlen. Dat is even spannend, maar geeft een echte kick! Elk jaar zijn er optredens tijdens de Open dag van SCHUNCK en rond Kerst. Om de drie jaar is er een grote dansvoorstelling waar alle dansgroepen aan meedoen, dus ook die van jazzballet! 

 

Jazz bij SCHUNCK zit vol energie 

 

Er zijn verschillende leeftijdscategorieën voor jazzdans met elk hun eigen les: 

Bij Jazz 8-12 jaar is jazzballet één groot feest. Op de lekkerste liedjes studeer je samen met je groep de pasjes in, de energie spat ervanaf! Je leert jazzballet uit de beginjaren van de hiphop met invloeden van nu. 

 

Tijdens Jazz vanaf 12 jaar maak je kennis met verschillende danstechnieken en danspassen. Je werkt aan je coördinatie, muzikaliteit, dansgevoel en natuurlijk aan het plezier om te dansen. Jouw artistieke en creatieve ontwikkeling staan voorop. Ook leer je hoe jouw individuele expressie past in het grotere geheel van de groep. Bij Jazz is er veel ruimte voor improvisatie voor wie dat graag wil. 

Inschrijven
nieuwsbrief