Melodisch Slagwerk

Marimba

Individuele les

Xylofoon, marimba, vibrafoon en klokkenspel. De instrumenten zijn veelzijdig, net als de stijlen! 

 

De kunst is het creëren van het perfecte samenspel van ritme en melodie: met deze lessen lukt dat! 

 

Wil jij werken aan je ritmegevoel en tegelijk de juiste toon aanslaan? Dat vergt enige oefening, maar tijdens deze muzieklessen komt dat helemaal goed. Bovendien heb je een aantal instrumenten om uit te kiezen: afwisseling genoeg! Denk aan de marimba, de xylofoon, het klokkenspel en de pauken. Melodisch slagwerk geeft niet alleen het ritme aan - de basis van de muziek - maar zet ook de toon: een heel belangrijke instrumentengroep die vrijwel overal kan worden ingezet. Modern, klassiek, pop, jazz, in een fanfare of orkest: met melodisch slagwerk kun je overal terecht! 

 

Ritmische veelzijdigheid 

 

Je leert tijdens de lessen de verschillende slagwerktechnieken. Maar je leert ook luisteren. Luisteren naar wat je mooi vindt en wat goed of niet goed klinkt. Met de coach naast je ontdek je hoe je kunt musiceren met de sound die past bij jou. Muziekstijl en sound worden op elkaar afgestemd. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per persoon. Soms is een cursist er net nog niet klaar voor. Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken de mogelijkheden graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief