Basgitaar Pop/Rock

Individuele les

Als basgitarist ben je samen met de drummer de ritmische basis van de band. Onmisbaar in elke band! 

 

Bepaal het ritme van de band met je basgitaar! 

 

Samen met de drums vorm jij als basgitarist de ritmische basis van de band. Het aantal snaren van een basgitaar kan variëren tussen vier en zes. Niet de gemakkelijkste gitaar om te leren spelen, maar zeker de moeite waard. Dit stoere instrument is namelijk onmisbaar in menige band: popbands, rockbands, maar je kunt ook spelen in bigbands en jazzbands. 

 

Stoere riffs spelen tijdens een optreden? 

 

Tijdens de lessen basgitaar leer je alles wat je moet weten en kunnen om de liedjes te spelen die jij leuk vindt. We gaan aan de slag met het tweevingersysteem, ritmegevoel, spelen met een plectrum en slappen. Behalve een basgitaar heb je ook een (oefen)versterker nodig. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per persoon. Soms is een cursist er nog net niet klaar voor. Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken de mogelijkheden graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief