Trompet

Individuele les

Is het moeilijk om trompet te leren spelen? Je maakt de klanken met je lippen. Ontdek het tijdens trompetles. 

 

Groot fan van klein koper? 

 

Tijdens de muzieklessen van SCHUNCK leer je spelen op jouw favoriete instrument: de trompet. De swingende tonen van de trompet leer jij zelf voort te brengen. Blijf oefen en wordt steeds beter. De trompet maakt onderdeel uit van een harmonie of fanfare, maar je kunt ook meespelen in een koperensemble of een orkest. 

 

Belangrijk tijdens het bespelen van een trompet zijn je lipspieren, maar ook je gebit (daarom kun je hiermee pas beginnen na het wisselen van je tanden). Qua muziekstijlen kun je trouwens alle kanten op, maar in deze lessen speel je hoofdzakelijk een klassiek repertoire. Hierdoor leg je een goede basis en kun je later allerlei verschillende muziekstijlen leren, zoals pop of jazz. 

 

Swing met je eigen trompet op blues, jazz, pop of rockmuziek 

 

Klaar om te swingen met je eigen blaasinstrument? Met een trompet zet je de toon van elk muzikaal feestje. De trompet voert de boventoon en de bugel brengt warmere klanken voort. Ervaar het zelf tijdens onze muzieklessen. 

 

Het leuke van trompet is dat je extra veel samen kunt spelen met andere muzikanten, bijvoorbeeld in een (big)band of een ensemble. Toch liever proeven van het klassieke repertoire voor trompet? Ook dat kan gewoon bij SCHUNCK Muziek en Dans. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, dat verschilt per persoon. Soms is een cursist er net nog niet klaar voor. Afhanelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken de mogelijkheden graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief