Trombone

Individuele les

Leer een glissando spelen. Ontdek alles over de trombone en hoe je deze steeds beter kunt bespelen. 

 

Blazen, schuiven en genieten van de lage en warme tonen van de trombone 

 

De trombone (letterlijk: grote trompet) is een bijzonder muziekinstrument. Doordat je je trombone uitschuift kun je de toonhoogte aanpassen. Let wel: het is geen schuiftrompet! Bovendien kun je met de trombone iets speciaals. De trombone is het enige koperen blaasinstrument waarmee je een glissando kunt spelen. Wat dat is, leer je tijdens de muzieklessen… 

 

Word jij een koperblazer? 

 

Tijdens de trombonelessen leer je trombone spelen met een klassiek repertoire, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar andere muziekstijlen. Zodra je de trombone een beetje onder de knie hebt, kun je er alle kanten mee op. Als trombonist kun je later spelen in de fanfare, in een ensemble. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per persoon. Soms is een cursist er net nog niet klaar voor. Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken dit graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief