Saxofoon

Individuele les

Klassiek, jazz, blues, pop of rock. De saxofoon past in vele genres. Wil jij dit aantrekkelijke blaasinstrument leren bespelen? 

 

Een van de meest aantrekkelijke blaasinstrumenten is de saxofoon 

 

De typische klank van een saxofoon is ongeëvenaard. Het geluid van een saxofoon is sfeerbepalend en tijdens saxofoonles leer jij hoe je dit kunt voortbrengen met je eigen saxofoon. Misschien ken je de saxofoon vooral uit de jazz of blues, maar de saxofoon is uitgevonden in 1840 en vanaf die tijd is er ook een klassiek repertoire ontstaan. 

 

Tijdens de saxofoonlessen bij SCHUNCK speel je niet alleen klassiek, maar een veel breder repertoire, omdat de saxofoon voor vrijwel alle muzieksoorten geschikt is. Je leert je eigen stijl te ontwikkelen met een saxofoon die bij je past: alt, tenor, bariton of bas, maar dat hoef je nu nog niet te weten! Dat ga je zelf ondervinden samen met de saxofoondocent. 

 

Leer swingen met je saxofoon tijdens de muzieklessen van SCHUNCK! 

 

Bij SCHUNCK Muziek en Dans is saxofoon leren spelen een echt avontuur. Je gaat op een persoonlijke, muzikale ontdekkingsreis om erachter te komen hoe jouw eigen toon klinkt en wat je stijl is. Onderweg maak je uitstapjes naar allerlei muziekgenres zoals pop, soul, rock, jazz, funk, latin en blues. Daar waar het leuk is, blijf je even wat langer! 

 

Hoewel de sax wel z’n muzikale plekje opeist omdat het geluid zo karakteriek is, klinkt het allemaal nog veel stoerder in een (big) band, een combo of allemaal samen in de fanfare. Samenspeelmogelijkheden zijn er bij SCHUNCK volop! 

Praktische info

Op jongere leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per peroon. Soms is een ciursist er net nog niet klaar voor. Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken dit graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen amken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief