Piano

Individuele les

Met de piano gaat er een muzikale wereld voor je open, hoe jong of oud je ook bent. 

 

Nooit te jong of oud om de piano te leren spelen 

 

De piano is een slag-, toets- én snaarinstrument. Drie-in-een: dit geliefde instrument is ontzettend veelzijdig. Je hebt de witte toetsen, de zwarte toetsen en pedalen, maar geen zorgen! Iedereen begint bij het begin. Je bent trouwens (bijna) nooit te oud of te jong om te beginnen met het leren spelen van piano. 

 

De piano is vooral bekend door het klassieke repertoire dat ervoor is geschreven. Hiermee ga je dan ook aan de slag tijdens de pianolessen van SCHUNCK Muziek en Dans. Traditionele methoden worden gehanteerd om de piano ook in jouw vingers te krijgen: Alfred’s Basic, Bastien en ook études, polyfonies en sonatines. Voor de allerjongste pianospelers zijn er luistermethodes beschikbaar. 

 

Speel piano in het genre dat je leuk vindt 

 

Piano klassiek? Het kan, maar dat hoeft niet! Loop je warmer voor andere muziekstijlen zoals pop, rock of jazz, dan is dit de pianoles die je zoekt. Ook hier begin je gewoon bij het begin, zoals noten lezen, akkoorden leren spelen en ritme houden, alleen leer je het met de muziek die jij leuk vindt! 

 

Kom het zelf ontdekken tijdens een swingende muziekles. Ook als je al een klassieke basis hebt, kun je tijdens deze lessen helemaal je eigen weg inslaan, aangepast op jouw niveau. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per persoon. Soms is een cursist er net nog niet klaar voor. Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken de mogelijkheden graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief