Klavecimbel

Individuele les

Ontdek dit instrument uit de 15e eeuw en hoe je een moderne draai kunt geven aan de bijzondere klavecimbel. 

 

Deze ‘middeleeuwse piano’ is weer helemaal van deze tijd 

 

De klavecimbel is een voorloper van de piano. De snaren worden niet met hamertjes bediend, maar worden getokkeld. Zo ontstaat er een compleet ander speelgevoel en dat karakteristieke middeleeuwse geluid waar je tijdens de klavecimbellessen veel plezier aan zult beleven. 

 

Ontdek de klanken van toen én nu bij SCHUNCK Muziek en Dans 

 

Als je begint met klavecimbelles leer je de noten en de ritmes te lezen en te spelen en er is aandacht voor een juiste houding en ademhaling. Ondanks dat het instrument uit de 15e eeuw stamt, is het – naast een klassiek repertoire – toch mogelijk om hedendaagse muziek te spelen op de klavecimbel. Als je de basis in de vingers hebt, is er erg leuk om zang of blokfluit te begeleiden met de klavecimbel. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per persoon. Soms is een cursist er net nog niet klaar voor./ Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken de mogelijkheden bgraag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief