Bugel

Individuele les

De bugel past bij veel muziekstijlen vanwege de warme klanken. Wil je solo leren spelen of liever in een orkest of ensemble? Het kan allemaal! 

 

Groot fan van klein koper? 

 

Tijdens de muzieklessen van SCHUNCK leer je spelen op jouw favoriete instrument: trompet of bugel. De swingende tonen van de trompet of de warme klanken van de bugel: jij leert ze zelf te creëren op jouw favoriete muziekinstrument tijdens onze muzieklessen. Zowel de trompet als de bugel behoort tot klein koper. Ze maken onderdeel uit van een harmonie of fanfare, maar je kunt ook zeker meespelen in een koperensemble of een orkest. 

 

Zoek je zachte, warme klanken? Speel de bugel! 

 

Belangrijk tijdens het bespelen van een trompet of een bugel zijn je lipspieren, maar ook je gebit (daarom kun je met deze lessen pas beginnen na het wisselen van je tanden). Qua muziekstijlen kun je trouwens alle kanten op, maar in deze lessen speel je hoofdzakelijk een klassiek repertoire. De docent staat als een coach naast jou en helpt je je steeds verder te ontwikkelen. Heb je specifieke wensen? Bespreek die zeker met je coach. 

 

Ook in een band klinkt klein koper te gek! Past dat beter bij jou? Kijk dan zeker eens bij een van de ensembles. 

Praktische info

Op jonge leeftijd beginnen met muziek?

Meestal kan dit, maar het verschilt per persoon. Soms is een cursist er nog net niet klaar voor. Afhankelijk van het instrument moet bijvoorbeeld je lichaam voldoende ontwikkeld zijn of heb je een iets grotere aandachtspanne nodig. Onze coaches bespreken de mogelijkheden graag tijdens een proefles, zodat zij een goede inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke situatie.

Inschrijven
nieuwsbrief