Jeroen Truyen

Jeroen Truyen

Mijn naam is Jeroen Truyen.

Mijn muzikale avontuur begon op zesjarige leeftijd toen ik de drums ontdekte en het was op de muziekschool waar Geert Roelofs mij de eerste kneepjes van het drummen bijbracht.

Met trots draag ik mijn bachelordiploma in Jazz Drums en Percussie, behaald aan het Conservatorium Maastricht onder begeleiding van Arnoud Gerritse en Ron van Stratum. Mijn reis bracht me ook naar het bruisende New York City, een stad die een crusiale rol speelt in de geschiedenis van de jazz. Daar mocht ik een inspirerend jaar beleven aan de New School for Jazz and Contemporary Music, waar grootheden als Reggie Workman, Gregory Hutchinson en John Riley mijn mentors waren.

Voortdurend betrokken bij diverse muzikale projecten, verken ik als drummer uiteenlopende stijlen en genres en maak ik deel uit van verschillende bands. Ik heb onder andere samengewerkt met Billie Test (WDR Bigband), Kike Perdorno, Daryl Johns, Julius Rodriquez (Orange Julius) en Sara Decker. Momenteel ben ik vooral actief in de Duitse Jazzscene. Mijn muziekale reis omvat ook ruime ervaring met musicals en theaterproducties.

Naast mijn passie voor drums ben ik ook geluidstechnicus. Het maken van drumopnames is een van mijn favoriete bezigheden en ik integreer dit graag in mijn lessen. Zo ontstaat een interactieve manier om van je eigen spel te leren en het vanuit een ander perspectief te beoordelen.

Ik kijk ernaar uit om mijn passie en ervaring met jou te delen!

Cursusoverzicht

Inschrijven
nieuwsbrief