Serena Vanheuverswijn

Serena Vanheuverswijn

Serena heeft haar methodiek- en pedagogiek-vakken op het Conservatorium afgerond met een uitzonderlijk hoge beoordeling en aanprijzing van docenten. Ze is zeer actief in het doceren en dat doet ze met veel liefde. Naast haar werkzaamheden als docente is Serena sinds januari 2023 lid van het Johann Strauss Orkest van André Rieu.

Sinds 2016 bespeelt Serena een viool en strijkstok die ter beschikking is gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds (NMF).

"Muziek maken vind ik het mooiste wat er is en muziek overdragen is mijn passie. Dit zul je ook terugzien in mijn lessen; ik ben enthousiast, energiek en maak veel plezier met de leerlingen. Tegelijk ben ik gestructureerd en verantwoordelijk. Niveau, plezier en samenspel zijn voor mij belangrijke begrippen in de vioollessen die ik geef. Ik vind het belangrijk dat een leerling een goede techniek leert én tegelijk ontzettend geniet en plezier maakt. Als ik dit zie bij een leerling, is mijn missie geslaagd en geniet ik zelf ook het meest! Omdat ik zelf in veel ensembles en orkesten speel en heb gespeeld, weet ik hoe belangrijk en leerzaam het is om samen te spelen en muziek te maken met anderen. Naast dat je vrienden maakt in ensembles en orkesten leer je ook naar elkaar luisteren en samenwerken. Iets wat naar mijn idee niet alleen in de muziek belangrijk is om te kunnen, maar ook op elk vlak en bezigheid die je doet en gaat doen.

Ben jij enthousiast en gemotiveerd om muziek te maken en lijkt de viool je leuk om te leren spelen? Dan ben je mij aan het juiste adres!"

Cursusoverzicht

Inschrijven
nieuwsbrief